Posts By Popular

Khetho Mohlophisi O - 2024

U ka boloka semela seo u se ratang joang? Hobaneng ha makhasi a sefate sa chelete a fetoha bosehla?

Pin
Send
Share
Send

Crassula (bastard, sefate sa chelete) ke semela sa ntlo se nang le kutu e teteaneng le makhasi a linama a chitja. Qalong e tsoa Afrika Boroa.

Mosali ea nonneng o tumme ka li-florist tsa li-novice ka lebaka la tlhokomelo ea hae e hlokang tlhompho.

Joalo ka li-succulent tsohle, e mamella habonolo nako e telele ntle le metsi, kaha e khona ho bokella mongobo makhasi. Empa ke hobaneng ha mosali ea nonneng a fetoha mosehla ka tšohanyetso a soahlamana? Ha re shebeng sena ka hloko.

Likarolo tsa makhasi a bastard

Makhasi a bastard a fapane ka sebopeho le 'mala, boholo ba' ona a matala, empa ho na le lipapiso tse nang le moriti o mongobo oa makhasi kapa ka likhahla tse khubelu. Ho na le limela tse nang le makhasi a manyane a bohale, hammoho le variegated. Makhasi a Crassula a senyeha habonolo, a robeha habonolo... Ha semela se ntse se hola, makhasi a tlase a oa ka tlhaho - ena ke tšobotsi ea basali bohle ba mafura.

Hobaneng ha Crassula a le mosehla mme makhasi a hae a putlama?

Mosali ea nonneng ha a ikokobetse, empa o boetse o na le bothata ba tlhokomelo e fetelletseng kapa khaello ea eona. Makhasi a eona a fetoha bosehla ka lebaka la ho hloka mabone haeba semela se le lifensetereng tse ka leboea kapa leboea-bochabela.

Haeba senoko se ntse se liha makhasi a sona, se ka nosetsoa haholo kapa sa nosetsoa ka metsi a batang. Ho haella ha leseli, ho nontšoa khafetsa kapa ho omisoa ka koma ea letsopa le hona ho ka etsahala.

Seo u lokelang ho se etsa lapeng?

Haeba makhasi a mosali ea nonneng a fetoha mosehla, o hloka ho fana ka mabone a lekaneng - fetisetsa semela fensetereng e ka boroa kapa o e bonesetse ka maiketsetso.

Mosali ea nonneng o hloka leseli le khanyang, empa letsatsi le tobileng le lokela ho qojoa!

Haeba makhasi a sefate sa chelete a oa, o hloka:

  1. Hlokomela drainage e ntle hore ho se be le ho ema ha metsi ha o nosetsa semela.
  2. Fetola nosetsa. Mariha, ho nosetsa ho lokela ho fokotsoa makhetlo a le mong kapa a mabeli ka khoeli 'me mocheso oa moea o fokotsehe ho fihlela likhato tse 15.
  3. Nela metsi a futhumetseng, a lutseng kapa a phehiloeng.
  4. Fokotsa manyolo ka manyolo.

Mehato e thibelang

Kaha Crassula e monate ebile ka tlhaho e lula lehoatateng, ho hlokahala hore maemo a litlamong a atamelane le tikoloho ea ona ea tlhaho. Hoa hlokahala ho fana ka mabone a phatsimang a khanyang, drainage e ntle, nosetsang ka mokhoa o itekanetseng ka metsi a futhumetseng. Se ke la lebala ho nosetsa mosali ea nonneng nakong ea kholo.... Fokotsa ho nosetsa le ho omisa mobu hanyane nakong ea boroko.

Ho matlafatsa ntlha ea kholo, ho hlokahala hore o penye letlobo khafetsa. Ka lebaka la sena, moqhaka o motenya o tla hola. Ha e ntse e hola, ho hlokahala hore o fetisetse sefate sa chelete ka pitseng e bophara ba makhetlo a mabeli.

Ka tlhokomelo e nepahetseng le maemo a nepahetseng a litlamong, mosali ea nonneng a ke ke a kula mme o tla hola ka lilemo tse ngata. Ha nako e ntse e ea, e tla fetoha sefate se setle se nang le moqhaka o moholo.

Ho tsoa lingoliloeng tse arohaneng u tla ithuta ka mafu ohle le tse senyang lijalo tsa Crassula. Re tla shebisisa mathata a hlahang ha re a holisa. Bala ka seo o lokelang ho se etsa haeba makhasi a omme, a se a sa shebahale hantle 'meleng, a ba bonolo, a koahetsoe ka seaparo se sesoeu ho tsoa phofshoana ea phofshoana kapa litšitšili, hape o tla fumana leseli le felletseng mabapi le hore na hobaneng sefate sa chelete se sa mele, se sa batle ho thunya kapa hangata se kobehileng. Mme litsebi tsa rona li tla u thusa ho nchafatsa mosali ea nonneng haeba a ka shoa kapa metso le kutu ea kutu ea hae.

Re u fa monyetla oa ho shebella video ea hore na hobaneng makhasi a mosali ea nonneng a oela le hore na u ka a qoba joang molemong oa ho holisa semela:

Pin
Send
Share
Send

Shebella video: Jhyalaimaझयलम. Bishnu Majhi u0026 Durga Bc Ft. Bimal Adhikari u0026 Anjali Adhikari (July 2024).

Leave Ba Fane Ka Tlhaloso Ea Hao

rancholaorquidea-com